Ergoterapi

İGÜ Ergoterapi Bölümü öğrencileri ve Serhat Erönal motivasyon konuşması

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ergoterapi Bölümü öğrencileri dans gösterisi ve Serhat Erönal motivasyon konuşması gerçekleşti.

Ergoterapi ve Toplumsal Rehabilitasyon Kulübü öğrencileri hazırladıkları dans gösterisini sundu. Dans gösterisinin ilk bölümünde zeybek halk oyunu yer alırken, ikinci bölümünde modern dans figürleri kullanıldı, dans koreografisinde ayrıca bazı yardımcı hareket cihazları engelsiz yaşam alanlarına dikkat çekmek amacı ile kullanıldı. Kültürel zenginliklerimiz ve dezavantajı bireylerin topluma katılımı konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen dans gösterisi izleyicilerden beğeni topladı.

Programın diğer kısmında Serhat Erönal, motivasyon konuşmasını yaptı. YouTuber olarak çalışan Serhat Erönal sığ suya atlama nedeni ile omurilik felci geçirmiş ancak tüm zorulukların üstesinden gelebilmiş bir girişimci. Öğrencilere tedavi süreci hakkında bilgi veren Serhat Erönal, Almanya’daki tedavisi sırasında o dönem Türkiye’de olmayan Ergoterapi tedavisi ile tanışmasını ve Ergoterapi ile elde ettiği kazanımlardan bahsetti. Omurilik felci sonrasında fizyoterapi ve rehabilitasyon ile kazanılan kas kuvveti ve hareket yeteneğinin günlük yaşam aktivitelerinde nasıl kullanılacağını Ergoterapi ile öğrenebildiğinin altını çizen Erönal bu nedenle Ergoterapi Bölümünün davetinden çok mutlu olduğunu ifade etti.

Erönal konuşması sonrasında öğrencilere kendi aracının yanında sürücü rehabilitasyonu hakkında bilgi verdi. Kendi otomobilini nasıl kullandığını hangi yardımcı cihazlara gereksinim duyduğunu ve nasıl kullandığını anlattı. Bu bölüm sonunda öğrenciler sürücü rehabilitasyonu konusunda da fikir sahibi olmuş oldular.

Kulüp danışman hocası Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı şunları söyledi: ‘’Empati duygusu, insan sevgisi yüksek ve toplumsal meselelere duyarlı öğrenciler yetiştirmek öncelikli amacımız. Dezavantajlı bireylerin topluma katılım oranının arttırılması ülkemizin öncelikli meselelerinden biri.  Öğrencilerimiz arasında bu konular hakkında farkındalık yaratmaya ve topluma ışık tutmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz bilimsel ve sosyal etkinlikler devam edecek.’’