Ergoterapi

İGÜ Ergoterapi Bölümü, Bezmialem Üniversitesi Ergoterapi Öğrenci Sempozyumu'nda

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı "Yalın Üretim ve Kaizen Sisteminin Ergonomi Müdahale Programındaki Yeri" konulu sunum gerçekleştirdi.

İGÜ Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı Bezmialem Üniversitesi Ergoterapi Öğrenci Sempozyumu'nda sunum yaptı. Ülkemizdeki tüm üniversitelerin Ergoterapi Bölümü öğrencilerinin ve akademisyenlerinin katıldığı sempozyumda, Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı, ‘Yalın Üretim ve Kaizen Sisteminin Ergonomi Müdahale Programlarındaki Yeri’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı konu ile ilgili şunları söyledi: "Meslek hastalıkları üretim çalışanlarının yaşadığı en önemli problemlerden biri. Zamanında alınmayan önlemler nedeni ile birçok çalışan meslek hastalığı nedeni ile işini bırakmak zorunda kalıyor, fonksiyonel ve sağlık ile ilgili kayıpları ise gelecek hayatında tekrar meslek edinmesini engelliyor ve bireyin toplumdan uzaklaşmasına neden oluyor. Meslek hastalığı yalnızca çalışanları değil, işvereni, çalışanın aile ve arkadaşlarını da etkileyen bir toplumsal mesele. İşyerlerinin daha insancıl hale getirilmesi, yetişmiş iş gücü kaybını önleme ve bireylerin mutluluk seviyelerini yükselterek toplumsal huzur seviyemizi arttırmada önem taşıyor. Bu nedenle Ergoterapi Bölümü olarak dikkat çekmeye çalıştığımız bu konuya davetli olduğumuz Ergoterapi Sempozyumunda değinerek farkındalık yaratmaya çalıştık. Hem öğrenci hem de akademisyenlerin yoğun ilgisi ile karşılaştık. Ergoterapi Bölümü olarak farklı bilimsel etkinliklerde bilgilerimizi paylaşmaya devam edeceğiz"