Ergoterapi

I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi, 18-19 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşti

İGÜ Ergoterapi Bölümü öğrencileri Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi'nde yer aldı.

Kongre, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi A.Yüksel Barut’un; Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli ve Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu’nun açılış konuşmaları ile başlamıştır. Oturum başkanlığını Saygı Ünlü’ nün yaptığı “Medyada Sağlık Haberciliği” konusunda bilgi paylaşımında bulunmuştur.

Aynı günde “Çocuklar ve Bir zamanlar Çocuk Olanlar” konulu oturum yapılmıştır. Doç. Dr. Ebru Kolsal’ın başkanlığında yapılan oturumda Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen Şahin Dağlı bu konuyla ilgili tüm bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmıştır.

18.04.2019 tarihindeki “Adım adım Kariyerim” adlı üçüncü ve son oturumda panel başkanlığını Rengin Akkemik ve Öğrenci Rukiye Tomurer yapmıştır. Bu oturumlara paralel olarak Salon 1, Salon 2 ve Salon 3 'te de sözlü bildiri sunumları ve atölye çalışmaları yapılmıştır.

Öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarının sunumuna öncelik veren ve ana temamız öğrencilerimizin bilimsel gelişmelerine katkı olan kongrede çok sayıda sözlü bildiri ve poster bildiri sunulmuştur. Sunumları sonucunda en başarılı olan 3 adet sözlü bildiri ve 3 adet poster bildiri sahibi öğrencilerimiz plaketlerini almışlardır. Ergoterapi Bölümü öğrencisi Sinem Altın Demirbağ tarafından yapılan çalışma Poster alanında 1.’lik ödülüne layık görülmüştür. Çalışma Prof. Dr. Rıfat Muruş, Öğr. Gör. Merve Bilgi. ve Öğr. Görevlisi Ali Karaağaç danışmanlığında yürütülmüştür. Kongrede ayrıca Öğr. Gör. Merve Bilgiç danışmanlığında Grafik sanatçıları Esra Ölmez ve Zuhal Özgündüz tarafından Ergoterapi Bölümü öğrencileri ile hazırlanmış el sanatları ürünleri Engelli Bireyler yararına kullanılmak üzere satışa sunulmuştur.

Kongrede aynı zamanda danışman hocaları gözetiminde, Ergoterapi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli bildiriler sunulmuştur. Çisel Gür, Almina Gizem Bozcalar, Buse Bozkurt, Melek İğdir, Fatma Şimsek, tarafından "El Rehabilitasyonunda Kullanılan El Beceri Testleri" konulu bildiri, Sinem Altın Demirbağ, Rukiye Tomurer, Sena Bağdaş, Beyza Bahar Yalçın, Betül Koyuncu, tarafından Kognitif Rehabilitasyon ve Ergoterapi konulu bilidiri, İrem Ceyhan ve Merve Barut tarafından El Sanatları ve Ergoterapi konulu bildiri, Gizem Dinçer, Rümeysa Bilgin, Nisanur Şevgin ve  Betül Koyuncu tarafından Hemiplejik Hastalarda Duyu ve Algı Fonksiyonlarının Değerlendirilmesi konulu bildiri, Habibe Rabia Şirikçi, Yaren Çetin, Betül Koyuncu ve İlknur Atkın tarafından İnme Sonrası Komplikasyonlar ve Rehabilitasyon Prensipleri konulu bildiri, Ayça Soydan, Baran Gökçe, Cansel Fırat, Erol Kaplan, Ramazan Koray Duran ve Yusuf Özlük tarafından Rehabilitasyon Teknolojisinde Sanal Gerçeklik Uygulamaları konulu bildiri sunulmuştur. Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı sunulan bildirilerin yazım ve sunum aşamaları için danışmanlık etmiştir.