Ergoterapi

Dönem Açılış Mesajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Ergoterapi Bölümü Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Gülşah KINALI'nın Dönem Açılış Mesajı:

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Ergoterapi Bölümü 2018-2019 yılı Bahar Dönemi eğitimine başlamıştır. Bahar yarılı yılının tüm öğrencilerimiz için başarılı geçmesini diliyorum.

Ergoterapi, “Toplumdan herhangi bir nedenle dışlanmış ve ya bir sağlık sorununa sahip tüm bireylerin eşit ve adil şekilde tüm ürün ve hizmetlerden yaralanabilmesi için çalışmalar yapan bilim dalıdır”. Ergoterapi bu anlamda bireylere ve topluma hizmet eden ve toplumların gelişmişlik düzeyini birebir etkileyen bir meslektir. Ergoterapi Bölümü bu alanda ihtiyaç duyulan profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Mezunlarımızın “Ergoterapist” ünvanı aldıkları Ergoterapi Bölümü’nde, Ergoterapi alanında yeterli bilgi ve beceri düzeyine ulaşmış, araştırmacı, insana değer veren, toplumsal gelişmişliğin sağlanması için çalışmalar yürütebilecek Ergoterapistler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Dünyamızın doğal afetler ile karşılaşma riskinin her an yüksek olduğu bir gerçektir. Halen devam eden savaşlar nedeni ile birçok insan ülke değiştirmek ve sığınmacı-mülteci durumuna geçmek zorunda kalmıştır. Sığınmacı ve mülteci bireyler aynı zamanda engelli oranının en yüksek olduğu gruptur. Bu bağlamda Ergoterapistler doğal afetler ve savaşlar sonucu fiziksel kısıtlılığa sahip olmuş bireyleri topluma kazandıracak edecek meslek grubudur. 2018-2019 yılı Bahar Döneminde mesleğinizin hayati önemi konusundaki farkındalığınızı arttırmanızı, aynı zamanda toplumsal farkındalık düzeyini arttıracak çalışmaları da birlikte yapmayı temenni ederim.

Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı
İstanbul Gelişim Üniversitesi – SBYO