Dil ve Konuşma Terapisi

“Endüstriyel Odyolojiye Yaklaşımlar” etkinliğini gerçekleştirdi

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Odyoloji Bölümü tarafından “Endüstriyel Odyolojiye Yaklaşımlar” konulu etkinlik düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi İnci Adalı katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Etkinlik Dr. Öğr. Üyesi İnci Adalı’nın endüstriyel odyoloji alanında verdiği faydalı bilgiler ile devam etti.

Dr. Öğr. Üyesi İnci Adalı günlük yaşantımızda maruz kaldığımız gürültülerden bahsederek öğrencilerimizde farkındalık oluşturdu. Endüstriyel alanda karşılaştığımız gürültü problemiyle nasıl başa çıkacağımıza dair çözüm yolları ve koruyucu önlemler hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi İnci Adalı, farklı gürültü seviyelerine en fazla ne kadar süre maruz kalınabileceğini vurguladı. Gürültüye bağlı işitme kayıplarını, işitme kayıplarında uygulanan test prosedürünü adım adım anlattı. Gürültü sınıflandırmalarını, odyolojide maskeleme yönteminde kullanılan gürültü çeşitlerini, gürültünün değerlendirilmesinde kullanılan skalaları açıkladı. Bireylerin işe girmeden önce ve çalışma süresince düzenli aralıklarla işitme testi yaptırması gerektiğinden bahseden Dr. Öğr. Üyesi İnci ADALI, gürültü zararlarının meslek hastalığı sayılabileceği Yasal Mevzuat maddelerini açıklayarak konuşmasını sonlandırdı.

Etkinliğin sunuculuğunu gerçekleştiren Arş. Gör. Çağla Türk plaket takdimi için Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren’i ve Dr. Öğr. Üyesi İnci Adalı'yı sahneye davet etti. Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren, Dr. Öğr. Üyesi İnci Adalı’ya teşekkürlerini sundu. Öğrencilerle gerçekleştirilen fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

Sunumu gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi İnci Adalı, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde tamamladıktan sonra doktorasına Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde devam etmiştir. 1998-2008 yılları arasında Trakya Üniversitesi, Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Odyoloji Birimi’nde Uzman Klinik Odyolog olarak çalışmıştır. Klinik çalışmalarının yanı sıra, 2013 yılında bir vakıf üniversitesinin Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Lisans Programı’nın açılmasına katkıda bulunmuş, bölümün kurucu hocalığını yapmıştır, 2013 yılından bu yana odyoloji bölümünde öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir.