Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Çocuk Gelişimi (İngilizce)








 Çocuk Gelişimi (İngilizce) Bölümü ile oryantasyon toplantısı gerçekleşti


İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi (İngilizce) Bölümü 1. sınıf öğrencileri LMS sistemi üzerinden yapılan online oryantasyon eğitimi ile Çocuk Gelişimi (İngilizce) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Berrak Dumlupınar buluştu.


Oryantasyon eğitimine kendini tanıtarak başlayan Dr. Öğr. Üyesi Berrak Dumlupınar, öğrencilere Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Çocuk Gelişimi (İngilizce) Bölümü ile ilgili bilgiler vererek devam etti. 

Dumlupınar, Çocuk Gelişimi (İngilizce) Bölümünün 2016-2017 yılı itibari ile öğrenci almaya başladığına ve ilk mezunlarını 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında verdiğini belirtmiştir. Çocuk Gelişimi mesleğinin iş tanımına değinen Dumlupınar, Çocuk Gelişimcinin görevlerini; “0-18 yaş arasındaki çocukların gelişimlerini nesnel ölçütler kullanarak değerlendirir; gelişimsel olarak çevresel veya biyolojik risk altında bulunduğu belirlenen çocuklara ve ailelerine yönelik erken müdahale programları geliştirir, uygular ve süreci takip eder; gelişim takibi yapar; çocukların gelişimleri ile ilgili ailelere, öğretmenlere danışmanlık yapar.” olarak sıralamıştır.

Dumlupınar, çocuk gelişimi mesleğinin transdisipliner bir çalışma gerektirdiğine değinerek, kariyer olanakları, iş olanakları ve mezun öğrencilerimizin sahip oldukları özellikler ve nitelikler konularında bilgiler vermiştir.

Dumlupınar, Çocuk Gelişimi (İngilizce) Bölümü müfredat programını öğrencilerle paylaşmış ve teorik, uygulamalı derslerle ilgili öğrencilerimizi bilgilendirmiştir. Ayrıca öğrencilere, bölümümüzün akredite olduğunu, akreditasyonun eğitimleri ve mezuniyet sırasındaki getirilerini anlatmıştır. Ülkemizde uygulanan Çocuk Gelişimi lisans eğitiminin, ulusal ölçekte çerçevesini çizen temel  dayanaklarını sıralayan ana program olan ÇUÇEP’ten bahsetti.

Dumlupınar, üniversitenin fiziki koşulları, laboratuvar olanakları, çocuk gelişimi atölyesi, drama odası ile ilgili bilgilendirme yaparak bu alanların kullanımı anlattı.

Dumlupınar, lisans eğitim ve öğretim sınav yönetmeliğinden bahsederek,” Bir yarıyılda normal ders yükü 30 AKTS, yarıyıl ders yükü alttan alınan derslerle birlikte en fazla 45 AKTS olabilir.” demiştir. Sözlerine “GANO’su dördüncü yarıyılın sonunda ve izleyen yarıyıllarda 1.80’in altında kalan öğrenci lisans programlarında sınamalı statüye geçirilir.” diyerek devam etmiştir. Dumlupınar, lisans programlarının toplam süresinin dört eğitim-öğretim yılı olup, tamamlanması gereken toplam asgari kredinin 240 AKTS olduğunu söylemiştir ve “Üçüncü yarıyıl başından itibaren alt yarıyıllardaki bütün derslerini başaran ve GANO’ları en az 3.00 ve üzerinde olan öğrenciler danışmanın onayı ile bir üst yıla ait yarıyıldan bir, GANO’ları 3.50 ve üzeri olan öğrenciler ise iki ders alabilir” dedi.

Dumlupınar disiplin yönetmeliğinden bahsederek, disiplin cezalarını anlatmış ve bu yönetmelikleri dikkatli bir şekilde okuyarak, mevzuata da hakim olmaları gerektiğini vurgulamıştır. Dumlupınar, öğrencilerin güz ve bahar dönemlerinde alamadıkları, alıp başarısız oldukları veya başarılı oldukları dersleri tekrar alarak notlarını yükseltmelerine imkân sağlayan yaz okulunu anlatarak devam etmiştir. Birçok başarılı öğrencinin yönelebileceği ve onlara olumlu katkı sağlayacak ÇAP ve yan dal ile ilgili bilgilendirmeler yapmış ve bunların yönergesinden bahsetti.

Dumlupınar, “2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Tüm Dersler, Uzaktan Eğitim Sistemi(LMS) üzerinden ilan edilen haftalık ders programları saatinde Senkron/Eş zamanlı ve etkileşimli olarak verilecektir. Her ders Saati 40 dakikadır. Tüm uygulamalı dersler senkron/eş zamanlı veya hibrit/karma (gönüllü öğrenciler ile yüz-yüze ve senkron)olarak okutulacaktır. Tüm programlarda ortak olarak okutulan, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, yabancı dil ve sosyal seçmeli gibi bazı dersler LMS üzerinden Asenkron(eş zamanlı olmayan) olarak okutulacaktır. Bu derslerin haftalık ders programı yoktur” dedi. Sözlerine “ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilerin 1. sınıfların ders kaydı sistem üzerinden otomatik yapılmaktadır. Öğrencilerin ayrıca ders kaydı yapmasına gerek yoktur.” diyerek devam eden Dumlupınar,ara sınavlar, yarıyıl içi çalışmalar ve finaller, devam zorunluluğu hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Dumlupınar, Erasmus olanaklarına da değinerek ve öğrencilerimize başarılar dileyerek eğitimi tamamladı.