Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı
17.03.2020 Salı günü Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından İstanbul Gelişim Üniversitesi
F Blok İngilizce ve Rusça Hazırlık Okulu’nda yapılacaktır. Örnek sınav sorularına
tıklayarak ulaşabilirsiniz. Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği için sınava katılım zorunludur. Erasmus+ İngilizce Dil sınavından Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği için minimum 60 Puan, Erasmus+ Staj Hareketliliği için ise minimum 50 puan alınması gerekmektedir.
2019-2020 Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Klavuzu
Önemli Hususlar:
*Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği en az 3 ay en fazla 12 ay, Erasmus+ Staj Hareketliliği en az 2 ay en fazla 12 ay süre ile gerçekleştirilebilmektedir.
*Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde hibe almaya hak kazanan öğrenciler, sadece bir dönem (azami 6 ay) için hibe alabilmektedirler. Öğrenciler, karşı kurumun ve üniversitemizin onayı ile diledikleri takdirde 2. dönemde hibesiz olarak hareketlilikten yararlanabilirler.
*Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden faydalanan öğrencilerin, bir tam akademik yıl için 60 AKTS; iki dönemlik akademik yılda bir dönem için 30 AKTS ve üç dönemlik akademik yılda bir dönem için 20 AKTS kredisine denk gelen programı takip etmek üzere gönderilmesi beklenir. Yüksek Lisans ve Doktora tez dönemindeki öğrencilerin bu kredi yükünü tez çalışması şeklinde belgelendirmesi gerekmektedir.
*Erasmus+ Staj Hareketliliği çerçevesinde hibe almaya hak kazanan öğrenciler, 3 ay’a kadar hibe alabilmektedirler. Öğrenciler, diledikleri takdirde staj faaliyetlerine 3 aydan sonra hibesiz olarak devam edebilmektedirler.
*Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği her bir öğrenim kademesinde (birinci kademe: ön lisans, lisans; ikinci kademe: yüksek lisans; üçüncü kademe: doktora, tıpta ihtisas) toplam 12 ay’a kadar yapılabilmektedir. Her bir kademede toplam hareketlilik süresi (öğrenim+staj) 12 ayı geçemez.
KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
Faaliyete katılacak öğrencilerin tam zamanlı öğrenci olması gerekir. İngilizce Hazırlık, Bilimsel Hazırlık, Uzaktan Öğretim Programları başvuruda bulunamazlar.
Erasmus Öğrenim Hareketliliğine son sınıf öğrencileri başvuruda bulunamaz.
Erasmus Öğrenim Hareketliliğine başvuruda bulunacak öğrencilerin diploma/derecelerinin gerektirdiği çalışmaları yurtdışında yapmak üzere, bir tam akademik yıl için 60 AKTS; iki dönemlik akademik yılda bir dönem için 30 AKTS ve üç dönemlik akademik yılda bir dönem için 20 AKTS kredisine denk gelen programı takip etmek üzere gönderilmesi beklenir. Lisansüstü öğrenciler tez döneminde hareketlilikten yararlanacaksa gidecekleri üniversitede tez danışmanı bulmaları gerekmektedir.
Erasmus Öğrenim Hareketliliği için başvurular her yıl bir sonraki eğitim öğretim dönemi için 1 kez alınmaktadır. Öğrenciler
Erasmus Öğrenim Hareketliliği programından 1 dönem veya 1 Eğitim-Öğretim yılı için faydalanabilir.
Erasmus Öğrenim Hareketliliğine başvuru yapacak olan öğrencilerimizin başvuru sırasında gitmek istediği ülke ve üniversiteleri seçmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin bölümlerimizin anlaşmalı olduğu üniversitelerin yer aldığı
Erasmus İkili Anlaşmalar Listesini incelemeleri gerekmektedir.
Erasmus Staj Hareketliliğine katılacak öğrenciler minimum 2 ay hareketlilik gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Son sınıf öğrencileri de
Erasmus Staj Hareketliliğine başvuruda bulunabilirler. Son sınıf öğrencilerinin mezun olduktan 12 ay içerisinde hareketliliği gerçekleştirmesi gerekmektedir.
Erasmus Staj Hareketliliğine öğrenci başvurmadan önce staj yapılacak işletmenin belirlenmesi ve kabul mektubu alınması gerekmektedir.
Erasmus Staj Hareketliliği en erken 1 Haziran 2019 tarihinde başlayabilir.
Staj yeri bulmanızda yardımcı olması açısından daha önce staj hareketliliği gerçekleştirilmiş olan kurumların listesi için
Tıklayınız... Listeden bölümünüz ile bağlantılı olan şirketler ile iletişime geçebilirsiniz.
BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
1- Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (Ön Lisans, Lisans, Lisansüstü) bir yükseköğretim programına kayıtlı, aktif öğrenci olması
2- a) Lisans/Ön Lisans için öğrencilerin GANO’larının en az 2.20/4.00 olması
b) Yüksek Lisans için GANO’nun en az 2.50/4.00 olması
c) Doktora öğrencilerinin GANO’larının en az 3.00/4.00 olması
3- Erasmus Staj Hareketliliğine başvuruda bulunacak öğrencilerin staj yapacakları yerden kabul mektubu alması
4- Mevcut öğrenim kademesi içerisinde Erasmus+ ve Hayatboyu Öğrenme (LLP) döneminde yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlandığı süre ile yararlanacağı Öğrenim ve Staj Süresinin toplamının 12 ayı geçmemesi
5- İlk dönem başvuruda bulunacak olan ve henüz üniversitemizde transkripti oluşmamış olan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu ile başvuruda bulunabilir. Benzer şekilde başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz bir not ortalaması oluşmamış öğrenciler için geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları transkripte yer alan not ortalamaları dikkate alınır.
Kontenjanlar:
Elde edilen toplam puana göre öğrenciler sıralanır ve tercih sıraları ile üniversitelerin kontenjan durumuna göre yerleştirilir.
Erasmus Öğrenim Hareketliliği için tahmini hibeli kontenjan sayısı 80 kişidir ve kontenjanlar Erasmus Komisyonu tarafından Fakülte/Yüksekokul/ Enstitü bazında dağıtılacaktır. Başarı sıralamasına göre
Erasmus Staj Hareketliliği tahmini hibeli kontenjanımız üniversite geneli için 25 kişidir. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Ağustos ayında tarafımıza tahsis edilecek olan hibeler doğrultusunda kontenjan sayıları kesinlik kazanacaktır. Yedekte kalan öğrenciler anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin kontenjanları dahilinde hareketliliğe hibesiz olarak katılabilirler.