Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr


 İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu bir ilke daha imza attı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut’un başkanlığında oluşturulan Andaç Kurulu, bir ilki gerçekleştirerek Sağlık Bilimleri Yüksekokulu 2019 yılı mezunları için “Andaç 2019”un hazırlanmasına öncülük etti.

Üniversitemiz adına sevindirici bir gelişme niteliği de taşıyan Andaç 2019, öğrencilerin yoğun ilgisini ve beğenisini topladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Andaç Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut, Andaç 2019’da öğrencilere şu satırlarla seslendi:
 
“Sağlık çalışanı genç meslektaşlarım, hayatınızın çok kısa, ancak anlamlı bir dönemini kapsayan üniversite lisans sürecini bitirdiğiniz bu yılda meslek yaşamınıza sizler birer kıvılcım olarak başlıyorsunuz; ülkemize alevler olarak hizmet etmek, çağdaş medeniyet yolunda ilerlemek sorumluluğunuz bulunuyor. Bunu başaracağınızdan eminim. Eğitim öğretime başladığınız yıldan bugüne kadar geçen süreçte sizler ile birçok ilki gerçekleştirdik. Örneğin, Bölümlerinizin “AHPGS den akreditasyonu,” örneğin, “I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi (IGUSAGOK 2019),” örneğin bu “Andaç.” Bir ilk olan “ANDAÇ 2019”u aynı zamanda 19 Mayıs 1919 un 100. yılında çıkarıyorsunuz, emekleriniz, özveriniz için teşekkür ediyorum. Sizler eğitim öğreniminizi sürdürürken yeri geldi bizlere de öğretmenlik yaptınız. Çünkü farklı kuşaklardan geliyoruz, önerim yaşamınızda hep öğrenci kalmaya, öğrenmeye çalışın, böylece çocuklarınızdan da sizler yeni olgular öğreneceksiniz. Gerçeği aramayı, “oku” emrini, “Çin’de de olsa ilmi aramak gerektiğini,” yaşamınız sürecinde yazılanları ve söylenenleri sorgulamayı ilke edinin.
 
"Değerli meslektaşlarım, yaşamınızda karşılaştığınız bireyleri söylemleri ve eylemleri ile değerlendirin. Söylemleri ile eylemleri örtüşen bireyler olun ve bunu uygulayan bireylere değer verin. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.” söylemini unutmayın. Elinizde taşıdığınız ışık yolunuzu aydınlatsın, ölümsüz olsun. Yaşamınızın her aşamasında başarılar dileği ile gözlerinizden öpüyorum. Her şey gönlünüzce olsun, hoşça kalın…”

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Andaç 2019 Kurulu üyesi Nesrin Oğuz ise yaptığı açıklamada:
 
‘’Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürümüzün liderliğinde bu yıl üniversitemizde ilkini düzenlediğimiz I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi için büyük çaba ve uğraş içerisindeydik ve bir gün yine kongre toplantısı için toplanmıştık.  Bu toplantıda kongre çalışmaları hakkında konuşurken Yüksekokul Müdürümüz bizlere Andaç’ın öneminden bahsetti. Üniversitemizde bugüne kadar kimsenin Andaç çıkartmadığını söyledi ve bizlere Andaç çıkartırsanız size sonuna kadar destek veririm dedi. Açıkçası o an Andaç‘ın önemini tam olarak kavrayamamıştım. Müdürümüz bizlere örnek olarak kendi üniversite zamanlarında çıkarttıkları Andaç’ı gösterdi ve kendi sayfasını açtı. Kendisine yazı yazan arkadaşlarının yazılarını gösterdi. Yazıları okurken Müdürümüzün yüzündeki gülümsemeyi ve mutluluğu gördük. İşte o zaman Andaç’ın önemini kavramaya başlamıştık. Bir an önce Andaç çalışmalarına başlamak istedik ve öncelikle her bölümden öğrencilerin bulunduğu bir Andaç Kurulu oluşturduk. 20 kişi ile de olsa bu yıl bir Andaç çıksın istedik ve bir matbaa ile anlaştıktan sonra matbaanın bizlere sunduğu örnek Andaçları sınıflara götürdük ve öğrencilere Andaç’ın öneminden bahsettik. Mezun olacak öğrencilere yönelik olarak Andaç’ın maliyetini en aza indirmek adına sponsor arayışı içerisine girdik. Andaç’a katılan toplam öğrenci sayımız 116‘ya ulaşmıştı ve bu kadar düşük bir sayıya hiçbir firma sponsor olmaz diye kısa süreli bir umutsuzluk içerisine girdik fakat asla pes etmeden ve umudumuzu yitirmeden sürekli sponsor arayışı içerisindeydik. Şimdi 116 öğrenci katılımı ve 11 sponsor desteği ile Üniversitemizin ilk Andaç’ını çıkartmış bulunmaktayız. Belki şuan bile bunun ne kadar önemli olduğunu tam kavrayamıyoruzdur. Ben eminim ki yıllar geçtikten sonra bunun önemini daha da iyi anlayacağız. Bazı şeyler gerçekten de gelip geçici olabilir fakat anılar sonsuza kadar yaşarlar. Kongremiz de olduğu gibi Andaç çalışmalarını yaparken de ben yine birçok bilgi ve beceri kazandım. Organize etme becerim, İletişim becerim ve daha birçok becerim gelişti. Bir şeyin gerçekten olmasını istiyorsak öncelikle hayal edip onu gerçekten istemek gerektiğini anladım, sabretmeyi bir kez daha öğrendim. “Hayal et, iste, sabret, emek ver’’.
 
Bu süreçte bizlere liderlik yapan başta Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut’a, Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren'e , Arş. Gör. Aydın Olcay Özkan’a, yüksekokulumuzda görev yapan tüm hocalarıma, Andaç Kurulu’nda bulunan öğrenci arkadaşlarıma, Murat Ofset Matbaacılık’a, desteklerini esirgemeyen tüm sponsor firmalara teşekkürlerimi sunuyorum ve tüm mezun öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
 
 


Haberler

Tüm Haberler