Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr


 I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi, 18-19 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşti!

Sağlık bilimleri öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ulusal boyutlu bir öğrenci kongresi olması açısından Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Kongremiz, 290’ı 45 farklı üniversiteden olmak üzere toplamda 1270 katılımcıyla gerçekleşti. İki gün süren Kongremiz boyunca 23 oturum gerçekleşti; bu oturumlarda alanlarında yetkin ve deneyimli 61 konuşmacı katılımcılarla bilgilerini paylaştı. Kongremize gönderilen bildiriler arasından Bilimsel Kurul tarafından kabul edilmeyenler dışında belirlenen 32’si sözlü, 129’u poster olmak üzere toplam 161 bildirinin sunumu gerçekleşti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu olarak, üniversitemiz adına bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. 18-19 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşen I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongremiz, yüksek katılımcı sayısı ve verimli geçen bilimsel oturumları ile katılımcılara bilimsel bir şölen sunmasının yanı sıra; Kongre süresince fuaye alanımızda katılımcılarımıza müzik dinletisi sunan müzik grubu, bilimsel oturumlara ara verildiğinde sahne alan dans grubu, Kongre sponsorlarımızın gerçekleştirdikleri çekilişler ve Kongremizin ilk gününün sona ermesiyle düzenlenen tekne turu ile de sosyal ve sanatsal anlamda tüm katılımcılara eğlenceli vakit geçirme imkanı tanıdı. 

KONGRE EKİBİ


Üniversite öğrencilerinin sorunlarının dinlenerek çözüm arayışlarının üretildiği ve yapılan bilimsel çalışmaların katılımcılar ile paylaşıldığı Kongremiz, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Odyoloji Bölümü Öğrencisi aynı zamanda kongre eş başkanı olan Ebru KURT’un açılış konuşması ile başladı. Kongre eş başkanı Ebru KURT kongrede 80'i aşkın gönüllü öğrencinin birlikte çalıştığını vurgulayarak, "Bu kongre sayesinde güzel insanlar kazandık. Bir işte başarılı olmanın en büyük sırrı yaptığınız işe sevmekten geçer ve biz yaptığımız işi seviyoruz. Kısa sürede çok büyük başarıya ulaştığımızı düşünmekteyim. Kongreyle, güncel gelişmelerden bahsederek, deneyimleri paylaşarak, sağlık bilimleri öğrencileri arasında iletişim ve işbirliğini artırarak sağlık bilimleri alanına katkı sağlamayı amaçladık. İçerisinde bulunduğumuz alan fazlasıyla multidisipliner çalışmalar gerektiriyor" dedi.

Ebru Kurt Açılış Konuşması

















Kongre eş başkanı Ebru KURT’un ardından konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Kongre Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT ise yaptığı açılış konuşmasında, kongrenin öğrenciler için ışık gibi olduğunu ifade ederek, “Kongreyi sizler için ışık olarak düşünüyoruz, çünkü ışık taşıyan eller değişecektir ancak taşınan ışık ölümsüz olacak ve elden ele ulaşarak insanları aydınlatacaktır” diye konuştu. Gençlerin geleceğe katkısının çok büyük olacağını dile getiren Barut, “Korkularıyla dövüşen, soran, araştıran, bireyler olun. Sorunlarınızdan korkmayın ve bu sorunları paylaşın. Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’deki söylemlerini hiçbir zaman unutmamanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yüksel Hoca Kongre Açılış

 
Kongre başkanlarının ardından Sn. Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir GAYRETLİ de kürsüye çıkarak konuşmalarını gerçekleştirdiler. İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir GAYRETLİ, öğrencilere her fırsatta destek olmak istediklerini vurgulayarak, çalışmalarını desteklediklerini söyledi. Gayretli, "Öğrencilerimizi dünya insanı yapabilmek amacıyla çalışıyoruz" dedi.

Abdulkadir Gayretli Açılış Konuşması
Abdulkadir Gayretli Açılış Konuşması 2

Sn. Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir GAYRETLİ'nin ardından kürsüye çıkan Sn. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri KURUOĞLU, kongrenin ilk olması özelliğine vurgu yaparak bu durumdan duymuş oldukları memnuniyeti dile getirdi ve tüm katılımcılar için verimli bir kongre olması noktasında iyi dileklerini iletti.

Nuri Kuruoğlu


Kongremizin “Medyada Sağlık Haberciliği” isimli açılış oturumu İstanbul Gelişim Üniversitesi Medya Koordinatörü Saygı ÜNLÜ’nün oturum başkanlığında gerçekleşirken, oturum başkan yardımcılığını ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Odyoloji Bölümü öğrencisi Özgü AKÇAP üstlendi. Star Haber’den Dilşad DEDE TAŞKIN, TRT Haber’den Fatma DEMİR TURGUT ve ATV Haber’den Işıl AÇIKEL’in konuşmacı olarak yer aldıkları oturumda, yazılı ve görsel medyada sağlık haberlerinin önemi ve etkisi üzerinde duruldu. 

Medyada Sağlık 1Medyada Sağlık 2

Kongremizin “Öğrenci Ne Yaşar Ne Yaşamaz…” isimli ilk günün ikinci oturumu İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Perfüzyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat MUTUŞ’un oturum başkanlığında gerçekleşirken, oturum başkan yardımcılığını ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ortez-Protez Bölümü öğrencisi Hamza SİNEN üstlendi. İstanbul Gelişim Üniversitesi SBYO Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencisi Ferhat ERDEM, İstanbul Gelişim Üniversitesi SBYO Beslenme ve Diyetetik İngilizce Bölümü Öğrencisi Kevi BEQIRAJ ve İstanbul Gelişim Üniversitesi SBYO Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunu Öğrenci Kübra YILMAZ’ın konuşmacı olarak yer aldıkları oturumda, öğrencilerin eğitim hayatları sırasında ve mezuniyetleri sonrasında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi. 

Öğrenci Ne Yaşar 1Öğrenci Ne Yaşar 2Öğrenci Ne Yaşar 2Öğrenci Ne Yaşar 3

Kongremizin “Çocuklar ve Bir Zamanlar Çocuk Olanlar…” isimli ilk günün üçüncü oturumu İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Elemanı Doç. Dr. Ebru KOLSAL’ın oturum başkanlığında gerçekleşirken, oturum başkan yardımcılığını ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) Bölümü öğrencisi Ebru DOĞRU üstlendi. Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen ŞAHİN DAĞLI, konuşmacı olarak yer aldığı oturumda katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı. 

Figen Şahin DağlıFigen Şahin Dağlı 2

Kongremizin “Adım Adım Kariyerim” isimli ilk günün dördüncü ve son oturumu Rengin AKKEMİK’in oturum başkanlığında gerçekleşirken, oturum başkan yardımcılığını ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ergoterapi Bölümü öğrencisi Rukiye TOMURER üstlendi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğrencisi Amarildo PETRİTİ, Koç Holding İnsan Kaynakları Yetenek Yönetimi Müdürü Barış ÖZÇİFÇİ ve İstanbul Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ali KODAN’ın konuşmacı olarak yer aldıkları oturumda, Z kuşağı bağlamında kariyer yönetimi ve mezuniyet sonrası iş arama süreçlerine dair değerlendirmeler konuşuldu. 

Rengin Akkemik OturumRengin Akkemik Oturum 2

Ana salonda gerçekleştirilen oturumların yanı sıra, diğer salonlarımızda da sözlü sunu oturumları, poster sunu izlenceleri ve atölye çalışmaları da gün boyu devam etti. Kongremizin ilk günü Trafikte Haklarım Derneği Kurucu Başkanı-Trafik Mağduru Yasemin USTA, Görme Engelli Öğrenci Sefa TEPEYURT, Trafik Mağduru Öğrenci Yasin USTA ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Çağrı ÇAĞLAYAN tarafından “Trafikte Saygı Semineri” gerçekleştirildi. Eğitmen Rengin AKKEMİK tarafından gerçekleştirilen Kariyer Yönetimi Atölyesi, Psikodramatist Odise VUÇİNAS tarafından gerçekleştirilen Psikodrama Atölyesi ve Sosyal Hizmet Uzmanı Dilber YILDIZ tarafından gerçekleştirilen Sanat Terapisi Atölyesi ise ilk gün gerçekleştirilen bilimsel etkinlikler arasındaydı.

Odise Vucinas 1Odise Atölye

Kongremizin ikinci günü “Kuşak Çatışması” isimli oturumla başladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Canan KOBAK ÖRÜKLÜ’nün oturum başkanlığında gerçekleşen oturumda, oturum başkan yardımcılığını İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik (İngilizce) Bölümü Öğrencisi Esra ACAR üstlendi. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Özge SUKUT’un konuşmacı olarak yer aldığı oturumda X, Y ve Z kuşakları arasındaki farklılıklara değinilerek, eğitim ve iş hayatında bu farklılıkların ortaya çıkarabileceği olası durumlar üzerinde duruldu ve bu konudaki değerlendirmeler katılımcılarla paylaşıldı.
 
Kongremizin “Öğrencilerin Alan Uygulamalarında Yaşadıkları Sorunlar” isimli ikinci günün ikinci oturumu İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Elemanı Doç. Dr. S. Arda ÖZTÜRKCAN’ın oturum başkanlığında gerçekleşirken, oturum başkan yardımcılığını ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu öğrencisi Gülderen SEVİNÇ üstlendi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Başak MEMİŞ ve S.B. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzman Hemşiresi Demet DUMAN’ın konuşmacı olarak yer aldıkları oturumda, öğrencilerin uygulama süreçlerinde yaşadıkları sorunlar üzerinde durularak çözüm önerilerinin neler olabileceği tartışıldı.
 
Kongremizin “Yaşama Bütüncül Bir Yaklaşım” isimli ikinci günün son oturumu ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selva ZEREN’in oturum başkanlığında gerçekleşirken, oturum başkan yardımcılığını ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Sena ÇALIŞKAN üstlendi. Eğitimci ve Yaşam Koçu Buğra ABAYHAN, yazar Kahraman TAZEOĞLU ve “Harley Davidson Owners Group” üyelerinin konuşmacı olarak yer aldıkları oturumda, konuşmacılar katılımcılara bilgi ve tecrübelerini aktardılar.
 

Harley 1Harley 2

Kongremizde, bilimsel faaliyetlerin yanısıra eğlenceli ve sanatsal faaliyetlere de yer vererek, "eğlenirken öğrenmek" gayemize başarıyla ulaşmış olduk!

Çekiliş 1Çekiliş 2Hip Hop 1Hip Hop 2Hip Hop 3Müzik

Kongremiz; İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü ve Kongre Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT’un kapanış konuşmaları ve Kongre Kurulu Üyesi Arş. Gör. Ali TAŞCİ ile birlikte gerçekleştirdikleri müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Kapanış 1Kapanış 2
Kongremizde emeği geçen ve kongremize katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz!

KONGRE EKİBİ
 


Haberler

Tüm Haberler