23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için şarkı seslendirdiler

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Çocuk Gelişimi Bölümü, bu süre içerisinde evlerinde kalan İstanbul Gelişim Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri ve Öğr. Gör. Buse Kerigan, Arş. Gör. Çağla Duran, Arş. Gör. Kevser Tuğba Çınar ile birlikte bu yaşanan zor süreç içerisinde evde kalan çocukların 23 Nisan kutlamalarına katılmak amacıyla “Hayat Bayram Olsa” şarkısı seslendirildi.
“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.” M. K. Atatürk. 23 Nisan 1920, Türk milletini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir Bu tarihten 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. Yılı kutlu olsun..