Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr


 2020-2021 eğitim-öğretim yılı açılışı akademik kurulu gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(SBYO), Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut ile 2020-2021 eğitim-öğretim yılı açılışı akademik kurulunu online olarak gerçekleştirdi.
SBYO Müdürü Dr. Abdullah Yüksel Barut, ‘‘ 2020-2021 eğitim-öğretim yılı hepimize hayırlı olsun. Okulumuza yeni katılan değerli hocalarımız hoş geldiniz’’ dedi ve sözlerine Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Ben, manevi miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevî mirasçılarım olurlar.’’ cümlesini paylaşarak devam etti.

Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut ‘‘Yükseköğretimin Oscarı’ olarak bilinen, saygın uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan sıralamada dünyanın en kaliteli eğitim veren ilk 100 üniversitesi arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) 96’ncı olarak yer alarak Türkiye’den 1’inci sıraya adını yazdırdı. Sağlıklı Yaşam ve İyi Yaşam sıralamasında Üniversitemiz dünyada 200, Türkiye’de 6.sırada yer aldı.

11 Mart 2020 tarihinde küresel salgın ilan edilmiş olup 23 Mart 2020 tarihinde uzaktan eğitime (online) geçiş yaptık. Bu sürede eğitim-öğretim dönemini başarı ile tamamladık. 2020-2021 eğitim/öğretim yılında Sağlık Bilimleri Yüksekokulunda 17 bölüm (5 bölüm İngilizce, 12 bölüm Türkçe) bulunmaktadır. 3165 öğrenci 136 öğretim elemanı mevcuttur’’dedi.

Toplantının devamında Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut, öğretim elemanlarına okulun yönetmelikleri, disiplin süreci, sınav dönemleri hakkında bilgiler verdi ve ayrıca okulun dijital sistemi, ilgili personel girişleri ve uzaktan eğitim ders dönemine ilişkin açıklamalar da bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut, ‘’İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi’’ ve ‘’İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrenci Dergisi Tarçın’’ hakkında konuştu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’ Bütün dünya bilsin ki, benim için bir yandaşlık vardır: Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı. Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda, bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum. ’’cümlesini paylaştıktan sonra toplantıya katılım gösteren öğretim elemanlarına teşekkürlerini ileterek toplantıyı sonlandırdı.

Toplantı sunumuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Haberler

Tüm Haberler