I. Uluslararası İstanbul Gerontoloji Çalıştayı

Giderek yaşlanan ülkemizde artan yaşlı sayısı ile birlikte bir “gri tsunami” beklenmektedir. Yaşlılık ve yaşlanmanın biyopsikososyal açıdan arz ettiği riskler bu olguları aynı zamanda bir halk sağlığı problemi haline getirmektedir. Yaşlıların fiziksel, psikolojik ve sosyal iyilik halini sağlayacak her türlü koruyucu önlemin alınması yaşlılarımızın sağlıklı yaş almasını sağlayacaktır. Yaşlılık bir hastalık hali değil fizyolojik ve sosyal bir durumdur. Bu durumun doğumdan ölüme dek iyi bir tasarlanma süreci ile yönetilebilmesini sağlayan multidisipliner çalışmalar ve hizmet modelleri demografik değişim kadar hızlı bir şekilde önem kazanmaktadır.

Geleceğin getirdiği bu önemli değişimi öngören İstanbul Gelişim Üniversitesi Gerontoloji Bölümü olarak alanın duayenlerini üniversitemizde ağırlamaktayız. Türkiye’nin ilk gerontoloğu, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü, Tazelenme Üniversitesi ve Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, ülkesinde “Alzheimer’ın Einstein’ı” olarak anılan Avustralya-Melbourne Victoria Üniversitesi’nden Prof. Dr. Terence Seedsman, ülkemizde geropsikiyatri alanının öncülerinden Geropsikiyatri Derneği Başkanı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Engin Eker, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Gerontoloji Bölümü’nden Öğr. Gör. Uzm. Gerontolog F. Sıla Ayan, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Gerontoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin moderatörlüğünde bilimsel paylaşımlarda bulunacaktır.