Sosyal Hizmet

Dr. Öğr. Üyesi Leyla Bektaş Ata “Türkiye'de Cinsiyet Kültürleri Kitap Tanıtım” etkinliğinde makalesini sundu

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Sosyal Hizmet (İngilizce) Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Leyla Bektaş Ata'nın da yazarlarından olduğu “Türkiye'de Cinsiyet Kültürleri: Dicle Koğacıoğlu Kitabı'nın” tanıtım etkinliği Ekim ayında Karaköy Minerva Han'da yapıldı.

Sabancı Üniversitesi SU Gender tarafından 2010 yılından bu yana düzenlenen Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü’ne katılan makaleler arasından Ayşecan Terzioğlu ve Cenk Özbay tarafından derlenen kitap, İletişim Yayınları'ndan çıktı. Etkinlikte bir araya gelen yazarlar kendi makalelerini ve Dicle Kocaoğlu ile kesişen hikâyelerini anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Leyla Bektaş Ata da "Bir Güvenlikli Site Hikâyesi: Gündelik Hayatın Dönüşümüne Otoetnografik Yaklaşım" adlı makalesini sundu. Araştırma, yaşam alanlarının gündelik hayat üzerindeki dönüştürücü etkisini İstanbul’un periferisindeki bir güvenlikli sitede yaşama deneyimi üzerinden analiz ediyor.

Daha fazla bilgiye tıklayarak erişebilirsiniz.