Sosyal Hizmet

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Sosyal Hizmet (Türkçe) Bölümü 1. sınıf öğrencileri tarafından, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Öğrenciler, “İnsan Hakları ve Sosyal Hizmet” dersinin 10. haftasının, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”ne denk gelmesi vesilesiyle “Kadının İnsan Hakları” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Öğrenciler yaptıkları sunumda, dünyada ve Türkiye’de kadının insan hakları mücadelesinin tarihsel gelişimini aktardı. Kadının insan haklarını koruyan uluslararası sözleşmelerden maddeler okundu. 8 Mart ve 25 Kasım tarihlerinin, kadın hakları mücadelesi açısından, önemi açıklandı. Kadın hakları mücadelesinde yaşamını yitiren kadınlar anıldı. Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliği temelli kadın cinayetlerine ilişkin istatistiksel veriler paylaşıldı.

Görsellerle desteklenen sunum ve sunum sonrası tüm öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen tartışma, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine ilişkin farkındalığın oluşumuna katkı sağlayıcı nitelikteydi. Sunumu gerçekleştiren, ilgiyle dinleyen ve katılımlarıyla etkinliği zenginleştiren Sosyal Hizmet (Türkçe) Bölümü 1. sınıf öğrencilerine teşekkür edildi.