Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Sağlık Yönetimi








 "Sağlıkta Teknoloji Konuşmaları" etkinliği gerçekleşti


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Sağlık Yönetimi Bölümü ‘’Teknoloji Konuşmaları” isimli etkinliği “Yeşil Science” girişiminin kurucusu Dr. Yusuf Yeşil, ArpaNet Medya Şirketi Kurucusu Kadriye Sağlam ve Sağlık Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Eren’in katılımı ile gerçekleştirildi.


Etkinlik; İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki öğrenimi sırasında, Harvard Medical School ve Stanford University Medicine’de olmak üzere stajlar gerçekleştirerek, alanında dünya lideri üniversitelerde bilimsel araştırmalara katılan Dr. Yusuf Yeşil’in konuşması ile başladı.

Lise yıllarından gelen görsel teknolojiler ve animasyon teknolojilerine olan ilgisini tıp bilimi ile birleştiren Yeşil, kurucusu olduğu girişimde tıbbi çizimler, 3D animasyonlar, VR ve AR gibi diğer yeni teknolojilerin tıp alanındaki uygulamalarını yürüttüklerini belirtti.

Sağlıkta Yapay Zeka isimli konuşmasında Yeşil, geliştirdikleri uygulamalardan söz ederken biyoloji, teknoloji ve sanatı bir arada kullandıklarını belirtti. Etkinlik, 2015’ten itibaren kurucusu olduğu ArpaNet Medya şirketinde reklam, video prodüksiyon, dijital pazarlama, web tasarımı ve sosyal medya yönetimi alanlarında faaliyetlerini sürdüren Kadriye Sağlam’ın ‘Sağlık Kurumlarında Sosyal Medya’ isimli konuşması ile devam etti.

Sağlam, konuşmasında, sağlık kurumlarının ve hekimlerin dijital ortamda yaptıkları reklam içeriklerinden ve genel olarak sağlık alanında reklam yapmanın sınırlarından bahsetti. Etkinliğin bir diğer konuşmacısı, Sağlık Bilişim Derneği adına Sağlık Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Eren, ‘Sağlıkta Dijitalleşme’ isimli konuşmasını gerçekleştirdi.

Sağlık Bilişim Derneği’nin üyelerin profesyonel gelişimine ortak olmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Eren, bilişim ve biyomedikal teknolojilerinin yoğun bir şekilde kullanıldığı sağlık alanında gerçekleşen yeniliklerden bahsetti.
Etkinlikte son olarak, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülay Tamer konuşmacılara plaketlerini takdim etti.
 
Tech Talks 1

Tech Talks 2Tech Talks 3Tech Talks 4Tech Talks 5Tech Talks 6