Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Sağlık Yönetimi








 Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Gülay Tamer'in makalesi yayımlandı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülay Tamer'in Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi'nde "Sağlık Meslek Mensuplarının Meslekleriyle İlgili Yasal Sorumlulukları ve Yükümlülükleri" isimli makalesi yayımlandı.


Dr. Öğr. Üyesi Gülay Tamer, makalesinde insan sağlığına katkılarından dolayı, kutsal bir görevi meslek edinmiş olan sağlık meslek mensupları, görevlerini ifa ederken ve hastalarla olan ilişkilerinin bazı durumlarında, kanun, yönetmelik ve tüzüklerin kapsamında yasaklanan durumlarla karşılaşmaktadırlar.

Sağlık yönetimi dalında eğitimini tamamlamış ve sağlık hukuku konusunda yeterli bilgiye sahip, uzman sağlık yöneticilerinin kontrol ve müdahalesiyle, karşılaşılan sorunların en aza indirilebileceği görüşüyle hazırlandı.

“Sağlık meslek mensuplarının meslekleriyle ilgili yasal sorumlulukları ve yükümlülükleri” konusundaki bu çalışma, sağlık mensuplarının yaşadığı ciddi sorunlar ve sorumlulukların açıklanmasına yönelik eksikliği gidermek ve bu konuda araştırma yapanlar için kaynak oluşturmak amacıyla hazırlandığı belirtildi.

Makaleye erişmek için tıklayınız.