Perfüzyon

Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu’nun 6’ncısı düzenleniyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak. “Orta Doğu’da İstikrar Arayışı” konulu sempozyum kapsamında birçok yerli ve yabancı bilim insanı bir araya gelecek.

Sempozyum hakkında bilgi veren İGÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenol Durgun Orta Doğu’daki süreçleri de değerlendirdi ve şunları söyledi: “Orta Doğu bölgesi küresel güç çekişmesinin bir sonucu olarak süregelen çatışmalar nedeniyle uluslararası politikanın odak noktası durumunda. Bölgesel ve küresel güçler arasındaki hegamonik mücadelenin yanı sıra 'etnik ve mezhepsel çatışmalar', 'terörizm ve mülteci krizi' gibi problemler bölgenin temel karakteristik özelliği haline geldi. Diğer yandan, 'ulus-devlet' ve 'modernleşme' gibi batı algılarına dayanan teorik perspektifler bölgeye ilişkin çalışmalar yürüten bilim insanlarının bölgenin kendine has dinamiklerini ve politik kırılma noktalarını gözden kaçırmalarına sebep oluyor. Bölgeye barış ve istikrar getirme potansiyeli barındıran yaklaşımların ortaya konulması için bölgenin kendine has özelliklerinin dikkate alındığı araştırmalara ihtiyaç var.”

Haber kaynağına erişmek için buraya tıklayınız.