Odyoloji

Tarihçe

Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyacı olan her alanda “gelişim” ilkesini benimseyen İstanbul Gelişim Üniversitesi, 17/02/2011 tarih ve 6114 sayılı Kanunla kurularak, sahip olduğu akreditasyonların ilke ve esaslarına uygun, liderlik vasfı ile yetişmiş mezunlar vermektedir. 100’ün üzerinde dünya üniversitesi ile iş birliği içerisinde olan İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini uluslararası olma yolunda motive etmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Odyoloji Bölümü, 2013-2014 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. 2018 yılında uluslararası akreditasyon kurumu The Accreditation Agency in Health and Social Sciences (AHPGS) tarafından akredite edilmiş olan Odyoloji Bölümü, öğrencilerinden aldığı enerji, yetkin öğretim elemanı kadrosu, üst düzey uygulama laboratuvarı ve araştırma olanakları ile çalışmalarını sürdürmektedir.