Odyoloji

Öğrenciler ‘Bizce İstanbul’ diyor yaşadığı şehri anlatıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanat Fakültesi öğrencileri “Bizce İstanbul” isimli bir projeye imza atıyor. İç Mimarlık, İç Mimarlık Çevre Tasarımı, Sinema ve Televizyon, İletişim Tasarımı, Grafik Tasarımı gibi birçok farklı bölümde lisans eğitimi gören öğrencilerden oluşan ‘Bizce İstanbul Ekibi’, İstanbul’un kültürel mirasını doğru tanıtarak, sanatına, kültürüne sahip çıkan bir gençlik oluşmasında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

“İSTANBUL’UN EŞSİZ KÜLTÜREL MİRASINDAN YOLA ÇIKILDI”

Projenin, Sanat ve Tasarım Tarihi derslerinde yapılan İstanbul sunum ödevleriyle ortaya çıktığını ve geliştiğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Pelin Aykut,  “Bu projeyi ortaya atarken, İstanbul’un eşsiz kültürel, sanatsal, mimari mirasından yola çıktım. Bu sonsuz malzemenin kullanılması ve gençler tarafından benimsenerek, doğru yorumlanması ve aktarılması gerektiğine inandım. Birlikte yola çıktığım, bu projeye inanan ve içinde olmak isteyen genç arkadaşlarıma güvenim tam. Projemiz onaylanır ve gereken desteği alabilirse, bizim yapacağımız bu ilk çalışmanın, bu tür çalışmaların yolunu açabileceğine de inanıyorum” dedi.