Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Odyoloji








 İGÜ Odyoloji Kulübü "Odyolojide Etkili İşitsel Rehabilitasyon" etkinliğini düzenledi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Odyoloji Kulübü tarafından "Odyolojide Etkili İşitsel Rehabilitasyon" konulu etkinlik düzenlendi.


Etkinliğe konuşmacı olarak Prof. Dr. Esra Yücel, Dr. Ody. Deniz Tuz ve Uzm.Ody. Merve İkiz katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Etkinlik Prof. Dr. Esra Yücel, Dr. Ody. Deniz Tuz ve Uzm. Ody. Merve İkiz’in işitsel rehabilitasyon yaklaşımları hakkında verdiği faydalı bilgiler ile devam etti.

Prof. Dr. Esra Yücel, "İşitsel Öğrenme İçin Aktiviteler" konulu konuşmasına işitmenin fark etme, ayırt etme, tanıma ve anlama basamaklarını tanımlayarak başladı ve ardından bu basamaklarda yapılacak rehabilitasyon eğitimi için uygulanabilecek örnek etkinliklerden bahsetti.

Öğrencilere yaptığı rehabilitasyon uygulamalarının videolarını gösteren Prof. Dr. Esra Yücel her çocuğa bireysel bir eğitim yaklaşımı gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Esra Yücel öğrenciler ile soru-cevap yaptıktan sonra konuşmasını sonlandırdı. 

Dr. Ody. Deniz Tuz konuşmasına işitsel algının tanımı yaparak başladı. Fark etme, ayırt etme, tanıma ve yorumlama basamaklarını, yorumlama basamağında ise işitsel hafıza, işitsel sıralama, işitsel tamamlama ve işitsel dikkat adımlarını detaylı bir şekilde ele aldı.

Uzm. Ody. Merve İkiz işitsel rehabilitasyon sürecinde neleri değerlendirdiğimizden, anamnez, odyolojik değerlendirme, işitsel algı becerileri ve dil ve iletişim becerilerinin değerlendirilmesi süreçlerinden bahsetti.

Öğrenciler çalışma alanlarından biri olan işitsel rehabilitasyon alanında bilgilerine bilgi eklediler.

Plaket takdimi için Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren sahneye davet edildi. Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren, Prof. Dr. Esra Yücel, Dr. Ody. Deniz Tuz ve Uzm.Ody. Merve İkiz’e teşekkürlerini sundu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.