Odyoloji

YÖK geleceğin mesleklerini belirledi

İnsan gücünün gelecekte yetenek uyuşmazlığı ile karşılaşmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirten Abdülkadir Gayretli, “Geleceğin meslekleri küresel gelişmeler ışığında belirleniyor. Milli teknoloji hamlesi için yükseköğretimde tüm planlar yapıldı” diye konuştu.

“MİLLİLEŞME ÖNEMLİ”

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, Türkiye’yi akademisiyle, iş dünyasıyla, sanayisiyle her alanda büyütmek için çalıştıklarını belirterek, “Milli teknoloji hamlesi için ihtiyaç duyulan işgücü profili belirlendi. Bu ihtiyaca yönelik de yükseköğretim programlarında güncellemeler yapılıyor.  Kodlama, robotik, siber güvenlik, veri analizi, yapay zekâ, bulut teknolojileri gibi birçok alanda geleceğe yönelik çalışıyoruz. Akademisyenlerimizin kendilerini geliştirmelerine olanak sağlıyor. Derslerin içeriklerini güncelliyoruz. Dünyadaki gelişmeleri örnek alırken, millileşmeye önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.