Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Hemşirelik








 Amerikalı profesör 112 ülke gezdi Türkiye’ye yerleşti


Amerika, Hindistan, Macaristan, Pakistan gibi ülkelerden gelip Türkiye’de öğretim üyesi olarak çalışan yabancılar, deneyimlerini, Türk öğrencileri, dersi nasıl işlediklerini ve Türkiye’yi anlattı. Amerikalı profesör, 112 ülkede görev yaptığını söyleyerek, kendisinde en çok Türkiye’nin iz bıraktığını dile getirdi.


Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yabancı uyruklu öğretim elemanlarının istihdamıyla ilgili usul ve esasları güncelledi. Dil hazırlık sınıflarında görev alacak öğretim görevlilerinin istihdamında artık ana dil kriteri yeterli sayılmayacak, bununla ilgili akademik tecrübe, iş deneyimi ve uluslararası sertifikalara sahip olma gibi yeni kriterler aranacak. 20 Ocak’tan itibaren yapılacak tekliflerde geçerli olacak kriterleri farklı ülkelerden gelip Türkiye’de görev yapan öğretim görevlileri değerlendirdi.
 
YÖK’ün aldığı kararı doğru bulan öğretim görevlileri, kalite için akademisyenlerin sürekli kendilerini geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Türk öğrencileri öğrenmeye açık ve çalışkan bulduklarını söyleyen yabancılar, Türkiye’yi özellikle İstanbul’u çok sevdikleri için burada olduklarını dile getirdi. Türkiye’deki akademik kültürün çok gelişmiş olduğunu aktaran öğretim elemanları, İngilizce bilmenin önemine vurgu yaptı.

Haberin devamı için tıklayınız.