Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Hemşirelik








 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü kutlaması


İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü, koronavirüs nedeni ile toplanmanın güç olduğu bugünlerde Hemşireler Günü için öğrencileri ile birlikte etkinlik düzenledi.


İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte ülkemizde ve dünyada büyük bir özveri, gayret ve sevgiyle çalışan tüm hemşirelerin, aynı zamanda kutsal mesleğin ilk ışıklarını yakan Florence Nightingale’in 200. doğum yılı olan bu gününde İstanbul Gelişim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri çevrimiçi (online) olarak kutlama gerçekleştirdi.

Toplantıya Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi A. Yüksel Barut, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Doç. Dr. S. Arda Öztürkcan ve Öğr. Gör. A. Mücella Soydan, Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Örüklü, Hemşirelik (İngilizce) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Funda Karaman, her iki bölümden öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. SBYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi A. Yüksel Barut ve SBYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. A. Mücella Soydan günün önemine dair görüşlerini paylaştı ve tebriklerini iletti.

Toplantı, Hemşirelik (İngilizce) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Funda Karaman’ın hemşireliğin tarihsel süreci ve modern hemşireliğin mimarı Florence Nightingale’in yaşamı ile ilgili bilgilendirmesiyle başladı.

Ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Örüklü hemşirelik mesleğinin gelişimi ve önemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Canan Örüklü, sağlık hizmetlerinin sunumunda anahtar rolü olan hemşirelerin; profesyonellik ve değer yönündeki ilerleyişlerinden, aynı zamanda pandemi sürecindeki etkilerinden bahsetti.

Hemşirelik Bölümü hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Aslı Genç, insan sevgisi, şefkat ve sabırla dolu olan bu kutsal meslekte en önemli konulardan biri olan insan odaklı bakımın önemine değinmiş, hemşirelikte bütüncül bakımın değerini, saygınlığını anlattı.

Vicdan ve merhametin yolu aydınlattığı hemşirelikte, profesyonel ahlaki değerlere dikkat çeken Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Sultan Çakmak, meslek etiğinin öneminden bahsetmiş, hemşirelik bakımının zeka ve merhamet kavramları ile bütünlüğünü vurguladı. Hemşirelik (İngilizce) Bölümü Arş. Gör. A. Nur Yerebakan, Türkiye’de modern hemşireliğin gelişmesine büyük katkıları olan, ilk Türk hemşiremiz Safiye Hüseyin’in yaşamından bahsetti, Çanakkale Savaşı sırasındaki fedakarlıkları ve anılarını paylaştı.

Kutlamada Hemşirelik bölüm hocaları ve öğrencilerinin uygulama anılarından oluşmuş sunumlar yayınlanmış, geleceğin hemşireleri olan öğrenciler de duygularını paylaştılar. Kutlamanın ardından hemşirelik bölümü öğrencileri ile gündem değerlendirmesi yapılmış, eğitim süreciyle ilgili bilgiler paylaştılar.