Dil ve Konuşma Terapisi

Batı, Ukrayna’ya ilgisizliğini kanıtladı

Dünyanın güvenlik ve uluslararası politika alanındaki en büyük toplantılarından Münih Güvenlik Konferansı, protestolar eşliğinde son buldu. Konferansı değerlendiren Siyaset Bilimci Dr. Viktoriia Demydova, “Münih Güvenlik Konferansı nihai raporunda Ukrayna'dan sadece 8 kez bahsediliyor. Bu da Batı’nın Ukrayna’ya ne kadar ilgisiz bir tutum sergilediğinin kanıtı” dedi.

56’ncı kez gerçekleştirilen konferansa 30 ülkeden birçok dünya lideriyle, yaklaşık 70 dışişleri bakanı katıldı. Bütün dünyanın yakından takip ettiği konferans için İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Siyaset Bilimci Dr. Öğr. Üyesi Viktoriia Demydova'nın tespitleri dikkat çekiciydi: “Konferanstaki tartışmalar çoğunlukla Kırım'ı görmezden gelen Donbass ile ilgili. Buna karşılık, Rusya, Ukrayna için özel bir düzenleme isteme çabalarını da bırakmıyor gibi görünüyor. Ocak ayında Kudüs'e yaptığı ziyarette Putin, BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesinin liderlerinin, küresel istikrarsızlık karşısında "barışı savunmak" için bir zirve toplantısı çağrısında bulundu. Ayrıca, Münih'te bir grup Avrupa, Amerikan ve Rus eski hükümet yetkilileri ve uzmanlarından oluşan Avrupa-Atlantik Güvenlik Liderliği Grubu, Kremlin yanlısı bir şekilde Donbass sorununun (Doğu Ukrayna Krizi) çözümü için 12 adımlı bir program yayınladı.”

Detaylı haber için buraya tıklayınız.