Çocuk Gelişimi

Karne çocuğun zekâsını ölçen test değil

Karnenin çocuğun zekâsını ölçen test olmadığını ifade eden Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya ailelere seslendi. ‘Unutmayın karneler çocuğunuzun kimliği veya kişiliği değil’ diyen Doç. Dr. Demirkaya, “Çocukların yetenekleri belirlenmeli ve çocuklar buna göre yönlendirmeli” ifadelerini kullandı.

Güzel ve yüksek notların bulunduğu, sonunda başarı belgeleri verilen karneler olduğu kadar, düşük notların bulunduğu karneler de bir gerçek. İyi bir karne çocuk ve ailesi için övünç kaynağı iken kötü karne de ailede kriz, hayal kırıklığı ve ciddi çatışmalara yol açabiliyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya, karne sürecini sağlıklı yönetmeleri adına ailelere önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Haberin devamı için buraya tıklayınız.