Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Çocuk Gelişimi








  Çocuk Gelişimi ve Sağlıkta Farkındalık Kulübü Tohum Otizm Vakfı’na gezi düzenledi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Çocuk Gelişimi ve Sağlıkta Farkındalık Kulübü Tohum Otizm Vakfı’na gezi düzenledi.


Türkiye Tohum Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, ‘otizm spektrum bozukluğu’ olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla 15 Nisan 2003 tarihinde kurulmuştur. Tohum Otizm Vakfı, faaliyet gösterdiği 15 yılda 24 adet ulusal ve uluslararası hibe programları & projeleri yürüterek, farklı alanlarda temel hedef kitlesini oluşturan otizmli bireyler ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamıştır.

Çocuk Gelişim Ve Sağlıkta Farkındalık Kulübüne Özel Tohum Otizm Vakfı rehber öğretmeni kurumun gezilmesinde eşlik etmiştir. Rehber öğretmen tarafından kurumla ilgili bilgilendirmeler aktarılmıştır. ‘’Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu eğitim kadrosu PCDI müfredatı hakkında yoğun eğitimler almış uzmanlardan oluşur ve yılda 2 kez yeterlilik değerlendirmesine tabii tutulur. Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’na başvuran öğrenciler değerlendirme sonrası ücretsiz ya da farklı oranlarda aldıkları burs ile eğitim alabilmektedir. Güçlü bir aile-eğitimci iş birliği üzerine kurulmuş olan Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu eğitim programı kapsamında otizmli çocuklarımız, haftada en az 30 seans eğitim alırlar. ‘’

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nda otizmli çocuklara erken çocukluk, okul öncesi ve okul eğitimi ile destek eğitim hizmetleri sunmaktadır. Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nda kendini geliştirmek isteyen lisans ve lisansüstü öğrencilerine staj ve danışmanlık hizmetleri eğitim-öğretim yılının güz ve bahar dönemlerinde sunulmakta olduğu bilgisi kurum yetkililerinden alınmıştır.

Çocuk Gelişimi ve Sağlıkta Farkındalık Kulübü üyelerine okulun sınıfları gezdirilmiştir. Her sınıfta tek bir öğrenci ve öğretmen bulunmaktadır. Öğretmenlerin yanında formlar bulunmaktadır. Her öğretmen yanındaki formları çocukların anlık oyun oynarken, etkinlik yaparken davranış şekillerine göre doldurmaktadırlar. Çocuk Gelişimi ve Sağlıkta Farkındalık Kulübü üyeleri kurum öğretmenleri ile sohbet edip bilgi edinme ve otizm tanılı çocukları yakından görme şansı yakalamıştır.

 Galeri