Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Çocuk Gelişimi








 Çocuk Gelişimi Çizim Atölyesinde Online Ders


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Çocuk Gelişimi (TR) Bölümü “Oyun ve Oyun Materyalleri” isimli ders, dersin Öğr. Gör. Buse Kerigan ile birlikte taşınılabilir ses ve kamera sisteminin bulunduğu çizim atölyesinde gerçekleştirilmiştir.


 Çocuk Gelişimi Bölümü laboratuvarı olan “Çizim Atölyesi”nde gerçekleştirilen derste atölye içerisinde bulunan oyun materyalleri tanıtılarak farklı yaş gruplarına yönelik oyun seçimlerine dikkat edilmiştir. Ders kapsamı içeriğinde, oyunun çocuklar için öneminden bahsedilerek bebeklik dönemi, okul öncesi dönem, ilkokul dönemi ve ergenlik dönemindeki oyun türleri hakkında bilgi verilmiştir. Oyunun önemli olduğu kadar oyun sırasında kullanılan oyun materyallerinin öneminden ve dikkat edilmesi gereken maddeler üzerinde durulmuştur. 
 
Canlı ders sürecince kamera ve ses sisteminin taşınılabilir özelliğinin olması sebebiyle atölye içerisinde bulunan oyun materyalleri öğrencilere daha rahat gösterilmiş ve öğrencilerle birlikte interaktif şekilde işlenerek ders süreci tamamlanmıştır. Atölye içerisinde bulunan materyaller öğrencilere yakından görme imkanı sağlanarak detaylı bir biçimde incelenmiş, materyaller hakkında önerilerde bulunulmuştur.İGÜ- taşınabilir kamera
 
Öğr. Gör. Buse Kerigan atölye içerisinde uygulamış olduğu dersten sonra “Kamera ve ses sisteminin taşınabilir özelliği sayesinde, atölye içerisinde bulunan oyun materyalleri öğrencilere daha rahat bir platformda gösterilmiş, geri dönüşler olumlu yönde olmuştur” dedi.