Çocuk Gelişimi

Ekranları kapatın

Çocuk ve Genç Psikiyatristi Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya, stres, beslenme ve çevre kirliliğinin otizmi tetiklediğine dikkat çekti. Demirkaya, “Ekranları Kapatın'' dedi.

“EKRANLARI KAPATIN”

Otizmde, ilgili ve etkili ebeveynliğin en koruyucu önlem olduğunu belirten Demirkaya, “Anne karnından itibaren çocuğumuza bağlanmak, doğum sonrası yeterli bakımının sağlanması, ona bakarken sürekli etkileşim ve iletişim halinde olmak ilk yapmamız gereken şeylerdir. Çocuklar günümüzde ayaklarıyla yere basmayı ve canlı tutmayı bilmiyorlar. Lütfen ekranları kapatalım. Ekran dediğimiz şeyler tüm televizyon, tablet, bilgisayar ve akıllı telefonları ilk 3 yıl çocuklarımızdan saklayalım. Tablet tutuculu mama sandalyesi reklamı günümüzde yanlış ebeveynlik modeline özendirmektir. Bu nedenle önleme ve erken tanı oldukça önemli. Bir çocuk psikiyatrisi uzmanına başvurduğunuzda size gerekli yönlendirmeleri yapacaktır” dedi.

Haberin tamamı için buraya tıklayınız.