Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Çocuk Gelişimi








 ‘’Öğrenen Beynin Sırları’’ konulu seminer düzenlendi


2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar dönemi İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından "Öğrenen Beynin Sırları’’ konulu seminer düzenlenmiştir.


Etkinlik Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi A. Yüksel Barut’un konuşması ile başlamıştır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü tarihi yakın olması nedeniyle farkındalık oluşturarak paylaşımlarda bulunmuştur.
 
Barut, öğrencilerin anatomi ve fizyoloji derslerinde bilimsel olarak tüm ayrıntılarını öğrendikleri beyin ve sinir sisteminin işlevselliğini ve fonksiyonları konusunda farkındalık oluşturmuştur. Duyguları, bellek ve yaşam ilişkilerini birçok yaşamsal örnekle açıklayarak öğrencilerin dikkatini bu noktaya çekmiştir.
 
Barut, bir idareci ve tecrübeli bir sağlıkçı olarak kendi yaşantısından mesleki etik, zaman yönetimi, disiplin konularında kesintiler paylaşarak sağlıkçı rol model olmanın usta-çırak ilişkisini benimseyen sağlık eğitimindeki yerini bir kez daha vurgulamıştır.
 
Barut’un tüm paylaşımlarını dikkatle dinleyen öğrencilerin olumlu geri dönütleriyle birlikte seminer sonlanmıştır. Konuşması sonrasında İGÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi A. Yüksel Barut’a teşekkür edilerek plaketi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Meziyet Arı tarafından takdim edilmiştir.
 

 Galeri