İstanbul Gelişim Üniversitesi, eğitimde teorik bilginin yanı sıra uygun tüm derslerde öğrencilere uygulama imkanının sunulması ilkesini Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde de sürdürmektedir.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü’ne ait Besin Analizleri Laboratuvarı’nda lisans öğrencilerine, besinlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri esnasında kullanılan temel yöntemler öğretilmektedir. Ayrıca laboratuvar güvenliği, laboratuvar kullanımı, başta Elisa olmak üzere spektral tekniklerde kullanılan cihazların kullanımının öğretildiği besin analizleri laboratuvarında yağ ve protein tayinlerinde kullanılan kimyasal malzemeler ve ölçüm cihazları tanıtılarak, öğrencilerin bu cihazların kullanımı hakkında temel düzeydeki bilgi ve becerilerinin oluşması için gerekli uygulamalar yapılmaktadır.
Besin analizleri laboratuvarı, yüksek lisans tez çalışmaları ve diğer araştırmaların yapılmasında aktif olarak kullanılabilecek teknolojik alt yapı, ekipman ve donanıma sahiptir. Besin analizleri laboratuvarı sayesinde ileride toplu beslenme yerlerinde diyetisyen olarak çalışacak öğrencilerin; gıdanın temel kimyasal yapısı ve mikrobiyolojisini tanımaları, gıdaları kontamine eden sağlığa zararlı etken ve maddeleri analiz edebilmeleri, gıdalarda mikrobiyel gelişme üzerine etkili faktörleri görmeleri ve mikrobiyel gelişmeyi kontrol altına alma adına beceri kazanmaları temel hedeflerdendir. Besin analizleri laboratuvarı eğitimi sayesinde edindikleri deneyim ve bilgiler ışığında çalıştıkları kurumlarda halk sağlığı konusunda becerilerini değerlendirebilen, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenme olgularında tayin ve yorum yaparak sonuca gidebilen diyetisyenlerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Araştırma Merkezi’ne dair detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayınız.