Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Beslenme ve Diyetetik








 "10 Bin Adım" etkinliği


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Beslenme ve Diyetetik 3'üncü sınıf öğrencilerinin öncülük ettiği "10 Bin Adım" etkinliği Avcılar Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.


Geleceğin diyetisyenleri olarak topluma örnek olmak ve farkındalık yaratmak amacı ile beslenme ve diyetetik bölümü öğrencilerinin ve öğretim elemanların katıldığı "10 Bin Adım" etkinliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Etkinliğin başında antrenör eşliğinde ısınma ve stretching hareketleri yapıldı. Etkinlik sonunda çekiliş yapıldı ve çekiliş sonucu Smoothie Blender seti hediye edildi.


Etkinliğe katılan Beslenme ve Diyetetik 3'üncü sınıf öğrencilerinden Ceylan Çetin, ‘’ Etkinliğe katılan herkese teşekkür ederim. Obezite ve hareketsizliğe bağlı hastalıkların arttığı bu dönemde böyle etkinlikler gelecek sağlıklı nesiller için umut verici olacak‘’ dedi.


1991 yılından beri, her sene ekim ayında Dünya Yürüyüş Günü kutlanıyor. "10 Bin Adım" etkinliği ile fiziksel aktivite farkındalığı oluşturmak ve topluma örnek olması amaçlanmaktadır. Bireylerin hareketsiz kalması sonucu her geçen gün obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Bu nedenle toplumun sağlıklı yaşama bilinci kazanması adına fiziksel aktiviteye yönelik etkinliklerin artırılması gereklidir.

Sağlık Bakanlığı, asansör yerine merdiven kullanmayı, kısa mesafeleri yürümeyi, arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park etmeyi ve toplu taşıma aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir ya da iki durak önce inmeyi öneriyor.