Dil ve Konuşma Terapisi

Türkçe terimler üretecekler

‘Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe: Güncel Sorunlar ve Terim Önerileri Çalıştayı’ kapsamında yabancı dil kökenli terimler yerine kullanılabilecek Türkçe terimler üretilecek.

Türk Dil Kurumu (TDK) iş birliği, İstanbul Okan Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği katkısıyla; İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ‘Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe: Güncel Sorunlar ve Terim Önerileri Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak. Çalıştay sonucunda farklı alanların güncel kavram sorunlarıyla ilgili tespitler ortaya konacak ve yabancı dil kökenli terimler yerine kullanılabilecek Türkçe terim önerileri sunulacak.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.