Medya ve Diyetisyenlik Semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öncülüğünde 29 Kasım 2017 tarihinde Dyt. Azize YILDIRIM ve Dyt. Nihal TUNCER’in katılımıyla “Medya ve Diyetisyenlik” başlıklı konferans düzenlendi. Dyt. Nihal TUNCER’in meslek etiği ve mesleğin medyada nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili sunumu ile başlayan konferans, bilimsel temeli olmayan çalışmalar sunan ve mesleki eğitimi olmayan kişilerin mesleği itibarsızlaştırması ile ilgili fikir paylaşımları ile devam etti. İleride mesleği temsil edecek öğrenciler için bu mesleğin ticari değil, bilimsel temelli olması gerektiği sık sık vurgulandı. Ardından Dyt. Azize YILDIRIM’ın bilimsel veriye ulaşma yollarını temel aldığı sunumu yer aldı. Bu sunum içerisinde, pek çok kişi tarafından doğru olduğu düşünülen popüler bilgiler bilimsel kanıtlar ile çürütüldü. Konferans, öğrencilerin gözlemlerini ve fikirlerini sunduğu ve sorularını yönelttiği sohbet kısmının ardından, Dyt. Azize YILDIRIM ve Dyt. Nihal TUNCER’e katılımları nedeniyle teşekkür plaketi takdim edilmesiyle son buldu.