BİA Teknolojisi ile Vücut Komposizyonu

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 21.11.2017 tarihinde 13:00-15:00 saatleri arasında SBYO Konferans Salonu’nda Dyt. Sultan Şahin ve Yasin Ünal’ın katılımıyla “BİA Teknolojisi ile Vücut Kompozisyonu” başlıklı bir seminer düzenlenmiştir.

Seminer, öğrenci ve öğretim elemanlarının katılımıyla ilgi ve keyifle ilerlemiştir. Seminerde, vücut kompozisyonunun kilo kontrolündeki ve bazı spesifik hastalıkların beslenme planlamasındaki önemi Dyt. Sultan Şahin tarafından sık sık vurgulanmıştır. Cihazın çalışma prensibi, Yasin Ünal tarafından detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Daha sonra salona getirilen cihazda, gönüllüler üzerinde ölçümler yapılmış ve raporlar üzerinden çıktıların değerlendirmesi eğitimi verilmiştir. Seminerde, mesleğimizde sıklıkla kullandığımız bu teknoloji ile öğrencilerimizi tanıştırmak ve zihinlerdeki soru işaretlerini gidermek amaçlanmıştır.