Programın Amacı |
Beslenme ve Diyetetik Programı, beslenme, diyetetik, toplu beslenme sistemleri ve toplum beslenmesi alanlarında temel dinamiklere ilişkin ileri düzeyde bilgi ve becerilerin yanında sağlıkla ilgili araştırma ve teknoloji kullanım yetkinliğine sahip, gelişime açık diyetisyenler yetiştirmeyi amaçlar. |
|
Programın Hedefi |
1- Mesleki etik kurallarına saygılı, sağlık sorunlarını analiz etme ve çözümleri uygulama yeterliliğinde, yenilikçi, araştırmacı, çevresiyle etkili iletişim kurabilen, özel ve kamu kuruluşlarında görev alan diyetisyenler yetiştirmektir. 2- Sağlığın geliştirilmesi, korunması ile hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiyi kavramak . 3- Besinler, beslenme ve beslenme araştırmaları alanlarında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye dayalı kavramları tanımlamak. 4- Toplum sağlığı konularındaki sorumluluklarının bilinci ile toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi konusunda yönlendirmektir, yeni politikalar oluşturmak, proje ve etkinlikleri yürütmektir. |
|
Kariyer Olanakları |
Diyetisyen, Beslenme ve Diyetetik dalında en az dört yıl yüksek öğrenim görerek Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması ile Diyetisyen ünvanı alarak diyetisyenlik mesleğini yapmaya ve uygulamaya hak kazanan kişidir. Lisans eğitiminin ardından diyetisyenler yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayarak Uzman Diyetisyen ve Doktor Diyetisyen ünvanlarını alabilirler. |
|
Yatay Geçiş ile Geçilen Programlar |
Sağlik Bilimleri Bölümleri arasinda kurum içi ve kurum dışı geçiş yapılabilir. |
|
Dikey Geçiş ile Geçilen Programlar |
|
|
I.Öğretim (Toplam Kontenjan) |
16 |
I.Öğretim (Ücretli) |
|
I.Öğretim (%100 Burslu) |
6 |
I.Öğretim (%50 Burslu) |
10 |
I.Öğretim (%25 Burslu) |
|
|
II.Öğretim (Toplam Kontenjan) |
|
II.Öğretim (Ücretli) |
|
II.Öğretim (%100 Burslu) |
|
II.Öğretim (%50 Burslu) |
|
II.Öğretim (%25 Burslu) |
|
|
Bölümün Eğitime Başladığı Yıl |
2015-2016 |
Puan Türü |
YGS2 |
Öğrenim Süresi |
4 |
Öğrenim Dili |
İngilizce |
Yarıyıl 1 - Zorunlu
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
Yarıyıl 2 - Zorunlu
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
Yarıyıl 3 - Zorunlu
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
Yarıyıl 4 - Zorunlu
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
Yarıyıl 5 - Zorunlu
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
Yarıyıl 5 - Seçmeli
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
- BEY309E
- ATHLETE NUTRITION
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- BEY311E
- CANCER AND NUTRITION
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- BEY313E
- TURKISH AND WORLD CUISINE
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- BEY315E
- NUTRITION IN ELDERLY
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- EKF201E
- MICROECONOMICS
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- EKF331E
- HISTORY OF ECONOMIC THOUGHT
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- HIT201E
- PLANNING AND MANAGEMENT ON PUBLIC RELATIONS
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- HIT207E
- ADMINISTRATIVE STRUCTURE OF TURKEY
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- HIT409E
- DIGITAL MARKETING
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- ISF205E
- STATISTICS
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- ISL203E
- ORGANIZATIONAL BEHAVIOUR
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- ISL401E
- CURRENT MANAGEMENT APPROCHES AND TOTAL QUALITY MANAGEMENT
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- PSI313E
- CRITICAL PSYCHOLOGY
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
Yarıyıl 6 - Zorunlu
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Yarıyıl, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
Yarıyıl 6 - Seçmeli
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
- BEY310E
- NUTRITIONAL STATUCS SCREENING TEST
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- BEY312E
- WORKERS NUTRITION
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- BEY314E
- HEALHTY FOOD CHOICE
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- BEY316E
- FOOD TOXCICOLOGY
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- EKF346E
- MONEY AND BANKING
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- HIT208E
- PUBLIC RELATIONS PRACTICE AND CASE STUDIES
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- HIT302E
- MEDIA AND PUBLIC OPINION
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- ISF302E
- COMMERCIAL LAW
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- ISY304E
- LABOR AND SOCIAL SECURITY LAW
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- RTS314E
- COMMUNICATION THEORIES
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- RTS323E
- RADIO AND TELEVISION ADVERTISING
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- SOS314E
- HUMAN RIGHTS
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- ULT310E
- CHANGE MANAGEMENT
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
Yarıyıl 7 - Zorunlu
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
Yarıyıl 7 - Seçmeli
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
Yarıyıl 8 - Zorunlu
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
Yarıyıl 8 - Seçmeli
Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS
-
- KOD
- DERS ADI
- T
- U
- L
- K
- AKTS
-
- BEY410E
- QUALITY SYSTEMS IN PUBLIC NUTRITION SERVICES
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- BEY414E
- BIOSTATISTICS
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- GIR402E
- ENTREPRENEURSHIP
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- HIT306E
- BRAND MANAGEMENT
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- HRY406E
- ADVERTISING CAMPAIGNS
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- ISF404E
- SIGN LANGUAGE
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- MIY208E
- CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- RTS316E
- POLITICAL COMMUNICATION
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- RTS414E
- COMMUNICATION ETHICS
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- ULT422E
- NEGOTIATION TECHNIQUES
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
- UTI408E
- PUBLIC ECONOMICS
- 3
- 0
- 0
- 3
- 6,0
|
|
- Ad Soyad
- Ünvanı
- Dahili
- Mail
- : İLKER GÖÇHAN
- : Dr.Öğr.Üyesi
- :
- : igochan@gelisim.edu.tr
|
- Ad Soyad
- Ünvanı
- Dahili
- Mail
- : NECİP OZAN TİRYAKİOĞLU
- : Dr.Öğr.Üyesi
- :
- : notiryakioglu@gelisim.edu.tr
|
- Ad Soyad
- Ünvanı
- Dahili
- Mail
- : ÖZLEM KURNAZ GÖMLEKSİZ
- : Dr.Öğr.Üyesi
- :
- : okurnaz@gelisim.edu.tr
|
- Ad Soyad
- Ünvanı
- Dahili
- Mail
- : GİZEM UZLU
- : Arş.Gör.
- : 417
- : guzlu@gelisim.edu.tr
|
- Ad Soyad
- Ünvanı
- Dahili
- Mail
- : TÜLİNAY GÜLER
- : Arş.Gör.
- : 417
- : tuguler@gelisim.edu.tr
|
|